ESPILL DAURAT

Núria Lorente Aroca

Espill daurat

Espill daurat és el meu primer llibre de microtexts, maquetat i enquadernat a mà per Ferran Cerdans de Llibres Artesans (http://www.llibres-artesans.com/llibres/personalitzats/microcontes-espill).

Vaig començar a escriure microtexts el maig del 2012. Escriure, i llegir també, són dues aficions que m’han agradat des de sempre, hi ha èpoques en què llegeixes més i d’altres menys, però és un hàbit que crec que hauria de ser constant i s’hauria de llegir diàriament.

Un dia em vaig decidir per iniciar-me en el món dels microtexts. Escrivia regularment i anava anotant tots aquests microtexts en una llibreta, cosa que encara faig ja que, tot i les noves tecnologies, no hi ha res com el paper. Al cap d’un temps vaig crear aquest blog i d’aquesta manera podia compartir els escrits amb més persones. D’entrada comentar que mai m’havia passat pel cap el fet de publicar un llibre. Escrivia, i escric, per plaer, sense pensar en arribar més enllà. Però a vegades la vida dóna moltes voltes i allò que és una afició s’acaba convertint en alguna cosa més.
Així que un dia, en una fira, vaig conèixer la parada de Llibres Artesans i el Ferran i em va agradar molt el que hi vaig veure: llibres escrits i enquadernats a mà, llibres de microtexts del mateix autor i d’altres escriptors, etc. Vaig comentar-li al Ferran que escrivia microtexts i que potser m’interessaria recopilar-los i publicar-los en en el format que ell dissenyava, ja que em va cridar l’atenció. Així que, al cap d’uns dies vam començar a parlar del projecte amb el Ferran i a concretar-ne tots els aspectes i detalls: el nombre de microtexts del recull, l’icona del llibre, els colors de la coberta, nombre d’exemplars… tots aquests van ser aspectes que em van fer decidir per triar Llibres Artesans, podia fer el llibre a mida, tal i com jo el volia. A més i com he dit abans, és un format que crida l’atenció, el fet que els microtexts estiguin duplicats i siguin retallables el fa atractiu, d’aquesta manera pots regalar un microtext a algú, deixar-lo en una cafeteria, biblioteca… etc. és quelcom diferent a allò vist fins ara. I a més, també he pogut fer una primera tirada no gaire llarga d’exemplars (20), crec que està bé per començar i donar-se a conèixer.

I així és com ha nascut aquest primer llibre que m’ha fet retornar a l’afició d’escriure i, a més, crear coses artesanals que també vaig compartint en aquest petit espai de la xarxa.


CONTINGUT RELACIONAT AMB EL LLIBRE:

Anuncis

8 comments on “Espill daurat

  1. Retroenllaç: ‘Artparador’ a la Llibreria Papers | ESPILL DAURAT

  2. Retroenllaç: Capsetes de microtexts | ESPILL DAURAT

  3. Retroenllaç: ‘Batecs d’enyor’ – Presentacions | ESPILL DAURAT

  4. Retroenllaç: 21/04/17: Fils de poesia a la Merceria Amarant | ESPILL DAURAT

  5. Retroenllaç: Segona sèrie Espill daurat – ESPILL DAURAT

  6. Retroenllaç: Lectura de textos Espill daurat | ESPILL DAURAT

  7. Retroenllaç: ‘Espill poètic’: Cinquè aniversari Espill daurat | ESPILL DAURAT

  8. Retroenllaç: Llibretes amb microtexts | ESPILL DAURAT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Any Montserrat Abelló

Cliqueu a sobre de la imatge

Les meves lectures

Cliqueu a sobre de la imatge

Arxiu del blog

Join 7 other followers

Contingut del blog registrat sota llicència Creative Commons.

%d bloggers like this: